sunnuntai 20. joulukuuta 2009

kaviokuumetta ja lihashuoltoa

Kävin viimeviikolla shiatsuhoitamassa yhtä kaviokuumeista ponia. Olivat saaneet erän heinää, minkä sokeritaso oli todella korkea. Onneksi poni oli jo valmiiksi ilman kenkiä, niin paraneminen on helpompaa. On kyllä jännää kuinka shiatsulla saa jo heti nähtäviä tuloksia aikaan vaikka se myös käynnistää paranemisprosessin. Ponin ilme muuttui tyytyväiseksi ja se alkoi hoidon aikana lepuuttaa toista takajalkaa. Normaalistihan kaviokuumeinen hevonen seisoo paino enemmän takajaloillaan siirtäen painoa pois enemmän kipeiltä etujaloiltaan ja näin hevonen on hyvin jännittyneessä asennossa.
Poni oli saanut eläinlääkäriltä kipulääkkeitä ja lisäksi sille sitten annettiin homeopaattista hoitoa.
Kengättömyys on kyllä ihan ehdoton etu kaviokuume tapauksissa, kunhan kaviot on oikeaoppisesti vuoltu.
Hevosen liikkumista voidaan sitten helpottaa bootseilla, joilla voi ihan kunnollakin ratsastaa kun sen aika koittaa. Tietty siis ratsastetaan hevosella, jolla bootsit jaloissa. :o)

Kävin viimeviikolla hoitamassa taas kilpaponin lihaksia ja se olikin jo huomattavasti paremmassa kunnossa takaosan lihaksistoltaan, kuin viimeksi rankan treenin jälkeen.
Satulan alla olevat meridiaanit olivat arat viellä, joten hoitoa jatketaan ensi viikolla.
On kyllä mukava hoitaa tuttua asiakasta, kun yhteistyö pelaa ja on ollut hieno huomata isoja muutoksia ponin käyttäytymisessä ja kehityksessä kilpahevosena hoitojakson aikana. On hienoa saapua ja huomata, kun se tulee mielellään luokse hoidettavaksi ja nauttii siitä todella. Olen aivan ihastunut tuohon hevoseen. Minulla käy kyllä helpostikin niin, että ihastun asiakkaisiini. Onneksi ne ovat hevosia. :o)
Ponin ratsastaja onneksi treenaa sitä kotona harjoitellessaan paljon ilman kuolaimia, niin se on oppinut keskittymään istunnan vaikutukseen ja sitä kautta on tullut herkemmäksi ratsastaa. Se käyttää myös kroppaansa paremmin oikein ja kun ollaan saatu lihasten jumit avattua on keskiravikin ruvennut löytymään. Saas nähdä, mihin viellä yltävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti