keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kävin eilen saamani linkin perusteella katsomassa you tubessa videon hevosen verryttelystä kansainvälisissä koulukisoissa DressageDisgrace.com.
Kammottavaa ja ikävä kyllä hyväksyttävää. Missä menee eläinsuojelun rajat.
Hevosen nöyryyttäminen ja ahdistaminen saa sen voimaan pahoin henkisesti ja fyysisesti niinkuin ihmisenkin. Se sairastuu helpommin ja kuolee ennen aikojaan johonkin sairauteen, johon se tavallaan antaa itsensä kuolla surullisena ja murrettuna.

Itse en käytä kuolaimia hevosillani ja niitä liikutetaan sen mukaan, että ne pysyvät iloisina ja lähtevät aina mielellään harrastamaan kanssani: leikkimään, työskentelemään irti tai riimun tai kaulalenkin välityksellä tai sitten ratsain. Päivät ne viettävät laumassa ulkona ja kun saavun paikalle kaikki tarjoutuvat tulemaan mukaani.
Filmin kouluratsu tuskin saa edes tarhailla ja viettää kesäpäiviä laitumella ettei rikkoisi itseään. Tiedä häntä.

Kilpaurheilussa ja muutenkin hevonen mielletään urheiluvälineeksi, joka on velvollinen suorittamaan ihmistä miellyttäviä temppuja raipan, kannusten ja kuolainten aiheuttaman kivun uhalla ja avulla. Asiaa ei edes osata mieltää hevosten ahdistamiseksi, mitä se oikeasti on.
Mikä oikeus meillä on laittaa eläin tekemään väkisin asioita, jotka vain meidän mielestämme ovat mukavia ja tuottavat vain meille "mielihyvää".

Hevosen kanssa voi nimittäin myös tanssia niin että molemmat voivat siitä tanssista nauttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti