keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Tee aina niinkuin rakkaus sen tekisi


 Vaikka tiedän, että elämä menee parempaan suuntaan puhumalla ja ajattelemalla vain niitä asioita, joita toivoisi tapahtuvan on pakko joskus ottaa esiin nekin asiat joihin toivoisi muutosta.
Viime yönä jäin miettimään  ihmisten suhdetta hevosiinsa.
Niitä rakastetaan, mutta mitä rakkaus eläintä kohtaan oikeasti on?
Usein se on itserakkautta eli rakastetaan sitä, mitä eläimet meille antavat, mutta emme ole valmiita toteuttamaan omaa rakkauttamme todella niin kuin rakkaus sen tekisi.

Herkistetään siis itsemme hevosten viesteille; ne puhuvat ja kertovat meille kokoajan. Ollaan siis kuulolla ja reakoikaamme viesteihin parhaamme mukaan niin, että luottamus ja rentous yhdessä tekemisessä säilyy.
Liikkuminen yhdessä on kuin yhteistä tanssia, missä molemmat kuuntelevat toisiaan ja auttavat toista oppimaan lisää ja nauttimaan siitä kaikesta.
Välillä voidaan myös vain olla yhdessä samassa tilassa tai niin että molemmat tekevät omiaan odottamatta mitään siltä toiselta.
Oikeassa yhteistyössä ja asian jakamisessa molemmat osapuolet saavat ja silloin tulos voi olla moninkertaisesti enemmän kuin vain osaset yhteensä.

Vietin yhtenä aurinkoisena aamuna tällaisen ihanan hetken hevosten ja koirien kanssa hevosaitauksen metsän reunassa.
Mä istuin puunjuurelle ja jäin ensin lukemaan puhelimesta yhtä ihanaa tarinaa ja koirat tulivat jalkoihini ja kun huomioin niitä tunsin syvää rakkautta niitä ja sitä hetkeä kohtaan, joka vahvasti tuntui sisälläni väreilynä tai jonain sellaisena, kyllä te tiedätte. Seurasin samalla hevosia kun ne söivät viimesiä heinän rippeitä puitten juurilta ja alkoivat katsoa minua ja lähestyivät rauhallisesti tuohon ihanaan tilaan.
Siitä flow-tunteesta sai taas voimia rutkasti siihen päivään.

Poistinkin tästä lopulta ensin kirjoittamani aiheen, joka minua varsinaisesti huoletti ja uskon, että asia kääntyy parhain päin. Negatiivinen ajatus ja huoli kirjoitettuna ei tuntunutkaan tarpeelliselta.

Äiti Teresakin on sanonut marssivansa rauhan  puolesta eikä sotaa vastaan; tätä oppia koitan parhaani mukaa pitää mielessäni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti