keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Kanojen luonne

Minna, joka osti aikaisemmin neljä pikku kanoistani soitti ja kertoi yhden olevan jotenkin sairas. No seuraavana päivänä se oli onneksi taas kunnossa, mutta jäimme keskustelemaan meiltä tulleiden kanojen mukavasta luonteesta. Itse monesti ajattelin asian johtuvan siitä, että jo pienestä ne ovat tottoneet ihmisiin ympärillään, mutta uudestaa asiaa pohdittuani oletankin tasapainoisen ja luottavaisen luonteen johtuvan siitä, että meillä tiput kuoriutuvat äitikanan haudonnaan jälkeen (eikä hautomakoneessa) ja saavat oppia elämän perusasiat ja säännöt äiti-kanalta.
Muidenkin eläinten kohdalla pidetään vierotusikää tärkeänä ei vain ravinnonsaannin takia (imettävät) vaan myös psyyken kannalta. Hevosilla saattaa mm. ilmetä koulutusvaikeuksia, jos ne vieroitetaan liian aikaisin ja koirat eivät ymmärrä liian aikaisen vieroituksen takia lauman sääntöjä. Miksi kanalle ei olisi tärkeätä myös psyykkinen kehitys?
No nehän tuottavat meille ravintoa munien ja lihan muodossa ja monille ne ovat vain sitä varten, eikä niiden tunnoilla ja ajatuksilla ole mitään merkitystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti